Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Muifelbrouwerij Zuster Agatha Beerwulf North Brabant Hilvarenbeek Oss

Muifelbrouwerij Zuster Agatha: Van proefbrouwsels tot prijswinnend bier

Een ode aan verleden en heden

In het hart van het Brabantse land, waar de geur van hopvelden in de lucht hangt, ligt Muifelbrouwerij Zuster Agatha. Een brouwerij die haar wortels vindt in een eeuwenoude traditie, maar met een verfrissend moderne twist. De brouwerij is gevestigd in het pittoreske Hilvarenbeek, waar de passie voor bier al generaties lang wordt doorgegeven.

De geboorte van Zuster Agatha

Het verhaal van Muifelbrouwerij Zuster Agatha begint in 2014, toen bierliefhebbers Frank Kessels en Ad van der Vleuten hun krachten bundelden. Met een liefde voor ambachtelijke bieren en een gedeeld verlangen om iets unieks te creëren, begonnen ze te experimenteren met verschillende recepten. Hun proefbrouwsels vonden snel aftrek bij vrienden en familie, wat hen motiveerde om hun passie om te zetten in een professionele onderneming.

Een ode aan de zuster

De naam Zuster Agatha is een eerbetoon aan de nonnen van de nabijgelegen abdij van Sint-Agatha. Deze nonnen speelden eeuwenlang een belangrijke rol in de ontwikkeling van de biercultuur in de regio. Door hun kennis van kruiden en planten wisten zij smaakvolle en geneeskrachtige bieren te brouwen. Muifelbrouwerij Zuster Agatha ziet zichzelf als de erfgenaam van deze rijke traditie, met een knipoog naar het verleden.

Een ambachtelijke werkwijze

Muifelbrouwerij Zuster Agatha is een echte ambachtelijke brouwerij. Alle bieren worden met de hand gebrouwen, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale ingrediënten. De brouwers nemen de tijd om elk bier te laten rijpen en ontwikkelen, wat resulteert in bieren met een unieke smaak en karakter. De brouwerij maakt gebruik van een traditionele open vergisting, waarbij de gist bovenop het bier drijft. Dit geeft de bieren een karakteristieke fruitigheid en complexiteit.

Een bekroond assortiment

Het assortiment van Muifelbrouwerij Zuster Agatha is breed en gevarieerd. Van klassieke bieren als een Weizen tot verrassende creaties als een Stout met chocolade, er is voor ieder wat wils. De bieren van Zuster Agatha hebben inmiddels diverse prijzen gewonnen op internationale bierfestivals, waaronder de prestigieuze World Beer Awards. Dit bewijst de kwaliteit en vakmanschap van de brouwers.

Een brouwerij met een verhaal

Muifelbrouwerij Zuster Agatha is meer dan alleen een brouwerij. Het is een plek waar passie voor bier en traditie samenkomen. De brouwerij organiseert regelmatig rondleidingen en proeverijen, waarbij bezoekers kennis kunnen maken met het brouwproces en de verschillende bieren. Ook organiseert Zuster Agatha bierdiners en andere evenementen, waarbij bier wordt gecombineerd met culinaire hoogstandjes.

De toekomst van Zuster Agatha

Muifelbrouwerij Zuster Agatha is een brouwerij met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst. De brouwers zijn vastbesloten om hun passie voor bier te blijven delen met de wereld. Ze hebben plannen om hun assortiment uit te breiden en nieuwe markten te veroveren. Met hun ambachtelijke werkwijze en hun bekroonde bieren is Muifelbrouwerij Zuster Agatha klaar voor de toekomst.


Komentar